Васил Терзиев се срещна с кмета на Будапеща Гергели Карачони и обмениха

...
Васил Терзиев се срещна с кмета на Будапеща Гергели Карачони и обмениха
Коментари Харесай

Васил Терзиев се срещна с кмета на Будапеща Гергели Карачони

Васил Терзиев се срещна с кмета на Будапеща Гергели Карачони и обмениха опит и хрумвания за подобрението на двете столици. Кметът на София показа във фейсбук обява по отношение на срещата им.

  " Срещите с кметове на европейски столици постоянно са в интерес на развиването на София.
Днес се срещнах с Гергели Карачони – кмет на Будапеща, и обменихме опит за провокациите и концепциите за усъвършенствания в интерес на жителите.
Да работиш в комплицирана политическа конюнктура не е спънка да се вършат планове за града. Обсъдихме хрумвания по какъв начин, стъпвайки на споделения опит, да създадем градовете ни по-добро място за живот и развиване, измежду които:

Как да изградим нова концертна зала в София - дом на музиката, който всички в града ни желаят и заслужават. Това е взаимна самодейност с Президента на България г-н Румен Радев и му благодаря за поканата да вземам участие в формалната делегация при визитата му в Унгария и Конфедерация Швейцария. Така ще имаме опция да стъпим на непознатия опит при реализацията на тези основни обекти.
Обновяването на градския превоз е една от значимите промени, които са оказали огромно въздействие върху качеството на живот в Будапеща. Активно работим с екипа на Столична община по оферти по какъв начин да подобрим градския превоз в София и да възобновим преносимия състав.
Тенденцията за превръщането на централните градски елементи от жилищни зони в зони за отдаване чартърен на жилища е систематичен проблем. За момента няма решение, което да стимулира противоположната наклонност. Но е задача, върху която би трябвало да мислим, с цел да запазим центъра на града жив, нои да е място, на което се резервира и достоверният локален дух, просвета и история.
Изграждането на спортна инфраструктура е това, от което се нуждае всеки град с упоритости да влага в здравето на хората. Когато се строят игрища и зали е значимо да има комфортна довеждаща и прилежаща инфраструктура. Важно е и да изградим и възобновим спортните площадки в кварталите, с цел да насърчим всеобщия спорт за всички възрасти.
За да се трансфорат парковете в същински центрове за здраве, преди всичко би трябвало да се приведат в спретнат и сигурен тип. Парковете и зелените пространства в града ще имат все по-голямо значение за качеството на живот на фона на измененията в климата.
В Будапеща комерсиално сдружение благосъстоятелност на общината ръководи минералните води и трансформира града в желана СПА дестинация. Добър образец, от който може да се поучим, с цел да се грижим и развиваме естествените ни благосъстояния. София има огромен капацитет да се трансформира в привлекателна туристическа дестинация като Будапеща, в случай че наред с развието на минералните си извори и работи интензивно за привличането на разнообразни профили туристи.

В диалога обсъдихме и тематики като градското ръководство и устройство, и ефикасното и транспарантно ръководство на финанси на града ", написа в обявата си Васил Терзиев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР